nei comments

ToHa av Ron Arad og Avner Yashar i Tel Aviv

I sentrum av Tel Aviv, i krysset mellom to forretningsgater, rager den 29-etasjers ToHA-bygningen over byen. Bygningens unikt fasetterte volum, formet som et isberg, ble designet av Ron Arad i samarbeid med den lokale Avner Yashar-gruppen. ToHa-bygningen byr på et unikt kontorkompleks utstyrt med en offentlig hage, et observasjonsdekk og en restaurant.

Mer enn 28 000 kvadratmeter Dekton® fra Cosentino dekker ensemblet og vises på ventilerte fasader, gulv, heiser, tak og innvendige skillevegger. Dekton-stykkene, med/i 10 000 forskjellige dimensjoner og typer, ble produsert og kuttet på Cosentino-hovedkontoret i Spania, og deretter transportert over sjøen til Israel.

Les: Fem ting du burde gjøre i Las Vegas

Den arkitektoniske og dekorative verdien
En av hovedstrategiene i prosjektet var å redusere byggeområdet på gatenivå for å skape en stor park med målet om å gi omgivelsene en offentlig karakter. Bygningen står derfor på to store bein som gradvis vokser og skaper et vridende volum. Takket være dens geometriske allsidighet klarer Dekton® å tilpasse seg denne formelle kompleksiteten med presisjon takket være det endeløse utvalget av formater, med minimumstykkelser og maksimumsområder. I bygningens mellometasjer er den hakkete omkretsen til betongplatene omgitt av paneler med 12 millimeters tykkelse og 2 meters bredde, som med deres omhyggelige detaljer definerer toppunktet og kantene, og danner det perfekte skuet.

Les på F7: Dette er verdens eldste Porsche og det er den eneste i sitt slag

Hva det rent funksjonelle angår, snur dette ambisiøse prosjektet opp ned på organisasjonen av den konvensjonelle kontorblokken ved å plassere all(e) infrastruktur og maskiner i første etasje for å gjøre taket til en åpen plass. Taket blir da en offentlig tilholdsplass med rom til en eksklusiv restaurant med utsikt over Tel Aviv og Middelhavet. På denne måten frigjøres de øverste etasjene slik at de kan brukes utelukkende til fritidsaktiviteter, og kontorene starter i syvende etasje, som byr på rikelig med sollys og utsikt. De tekniske etasjene er kledd med en unik gjennomtrengelig fasade av kryssmonterte paneler, som danner et «X»-mønster. Denne oppsetningen lar luft å passere gjennom hullene mellom de store platene (320 x 70 cm) og produserer en jevn front som gir fasaden tekstur og dybde. Cosentino tilbød også muligheten til å produsere et utvalg av seks tilpassede farger basert på Strato-modellen, noe som skaper en påfallende fargegradient fra bunn til topp.

Les: Sony ønsker en «smooth» overgang: Start på PS4, fortsett på PS5

 

Innvendig fungerer et stort 30-meters atrium som lobby og samlingssted. Kontorområdene gir utsikt mot byen, gjennom glassfasaden og over den sentrale gårdsplassen som er opplyst av et stort takvindu. Etterbehandlingene er nøye utvalgte for å skape et komfortabelt arbeidsområde og sammenhengende bedriftsbilde. Muligheten for å produsere store Dekton-stykker for gulv, vegger og tak gjør det mulig å redusere antall ledd til et minimum, noe som gir en jevn kontinuitet.

Les på Sporten: Norges Skiforbund og Henrik Kristoffersen er enige om ny landslagsavtale