For 15. år på rad feirer vi igjen Oslo kulturnatt, med over 200 gratis arrangementer rundt omkring i Oslo. I år faller Oslo kulturnatt på fredag 13. september. Selv om datoen høres skummel ut, kan vi forsikre om at programmet tvert imot er fylt med morsomme og spennende arrangementer, fra konserter og kunstutstillinger til filmvisning og omvisning – virkelig noe for enhver smak.

Mye å velge

Vil du være med på tango- eller Hallingdans-kurs, eller kanskje innspillingen av en musikkpodcast? Vil du prøve stand-up-padling (SUP) nedover Akerselva eller en tur i en trebåt under Oslo S kanskje? Gå tilbake i tid og utforske Oslo Havn anno 1798 i VR, eller bli med på en guidet middelaldervandring i stedet? Besøke verdens største småflaskemuseum, Nordens eneste bibelmuseum eller det første statsasylet i landet? Eller kanskje utforske utstillinger på Forsvarsmuseet i mørket? Valget er ditt, og det er mye å velge fra.

Les: Denne minibanken er faktisk en portal til en hemmelig ginbar

Nytt i år

I år kan du også være med på å speed-date de døde på Historisk museum, gå bak kulissene på Nationaltheatret, nyte et opphold i en badstue og ta en dukkert i Oslofjorden, bli med på en kunstvandring i Bjørvika, lære deg tegnspråk, oppdage erotiske folkeeventyr, besøke Nordens største moské, og mye, mye mer …

Og ikke gå glipp av gatemusikerfestival i Dronningens gate og på Karl Johan, et samarbeidsprosjekt med program for Bilfritt byliv.

Alltid populær

Mange gamle favoritter er også tilbake. I år igjen blir det videokunst på stor skjerm med levende musikk på operataket, spennende samtidskunst på Astrup Fearnley Museet, omvisning på Freia, minicruise på Oslofjorden, tårnklatring til Rådhusets klokketårn, baking på Losæter Urban Farm, musikk i Emanuel Vigelands mausoleum – listen fortsetter.

Les på Sporten: Ikke rart Neymar-overgangen gikk til helvete

Creative Commons

Fokus på miljøet

I år er Oslo europeisk miljøhovedstad, og flere aktører har valgt å sette fokuset på miljøspørsmål under Oslo kulturnatt. Den danske lydkunstneren Jacob Kirkegaard åpner sitt nye audiovisuelle verk Testimonium, en installasjon om forurensning og fornyelse på Sentralen. Det blir også skyggespill i regi av Tegnerforbundet, med figurer inspirert av lokale rød-listede dyr; KlimaLab, en levende utstilling om klima, naturen og mennesker på Nobels Fredssenter; Klimavandring i Ekebergparken, inkludert Fujiko Nakayas tåkeskulptur «Pathfinder»; og, for de minste, Trash Art, en workshop med gjenbruk og omforming av diverse “søppel-materialer” på Steinerhøyskolen.