nei comments

5 ting du må gjøre i Paris

Klarer du ikke oppleve kjærlighet i Paris, klarer du det ikke noen steder. Byen er full av stemning og kultur. En ting er sikkert, du trenger ikke TripAdvisor for å finne en god restaurant, du er tross alt i Paris.

I Paris er det en rekke fasiliteter og aktiviteter man er nødt til å besøke når man ferierer i storbyen. Paris er en by i Frankrike med muligheter for å se flott arkitektur, fin natur, flotte museer og shoppe i de kuleste butikkene.

Det er bare å ta en baguette under armen og det skjerf uansett vær og vandre fritt rundt. Likevel er den en del ting du bare må få med deg.

 

Eiffeltårnet er det mest kjente landemerket i Paris. På sin utrolig høyde på 324 meter blir det internasjonalt sett på som et symbol for Frankrike. – Det er rart å tenke på at det ble bygd for verdensutstillingen i 1889 og bare var tenkt å stå der fra mai til oktober.  Det var folkelig motstand mot å ta det bort som gjorde at politikerne ombestemte seg og lot det stå.

Bilderesultat for eiffeltårnet

 

Et av verdens største museer og det er også det mest besøkte kunstmuseet i verden. Louvre kombinerer det gamle med det moderne, spesielt inngangspartiet og pyramiden sørger for det.  Verdens mest kjente maleri Mona Lisa av Leonardo de Vinci henger her, det passer også perfekt at Venus fra Milo er på plass i Louvre og kjærlighetens by.

Bilderesultat for musee du louvre

 

I Paris er det flere gater med flotte shopping muligheter. Den mest kjente er rue Saint-Honorè som er kjent for sine luksuriøse butikker som Gucci og Chanel. – En liten advarsel. – Det at varene ikke har prislapper betyr ikke at det er ekstra billig. Rue de Grenelle  som løper gjennom 6. arrondissement og 7. arrondissement er også en gate som er perfekt for deg som vil handle smått og veldig dyrt.

.

En times lang båttur langs elven Seine hvor du får se store deler av den vakre byen, inkludert noen av byens landemerker. – Seine renner ut i Le Havre i nord og sydover kan du faktisk også komme deg med båt, gjennom et gammelt og intrikat system av kanaler. Har du god tid kan du reise med kanalbåt helt ned til Marseille.

Bilderesultat for river cruise paris

 

Marsmarken er en stor offentlig park midt i Paris. Det er en et område som tidligere har vært et åsted for en massakre under den franske revolusjonen. – En massakre høres ikke hyggelig ut for en park, men har du lyst til å oppleve alt det man tenker om Frankrike og Paris er dette et veldig godt alternativ. Her finner du alt fra Pantomimekunstnere til joggere som røyker  Gauloises og diskuterer poesi.

Bilderesultat for champ de mars

 

Og en liten ting til, Paris har også en av verdens beste fotballklubber, Paris Saint-Germain.